logo
امروز : پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۲۱
[ شناسه خبر : ۴۲۴۳۰ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
رئیس اداره تولیدات گیاهی سلطانیه عنوان کرد:

ترغیب کشاورزان به انجام کشت پاییزه انتظاری

ترغیب-کشاورزان-به-انجام-کشت-پاییزه-انتظاری
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سلطانیه گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و کمبود بارندگی در استان زنجان، کشاورزان را تشویق و ترویج کردیم تا کشت‌های خود را به انتظاری سوق بدهند.

ابراهیم خلجی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه کشت پاییزه انتظاری یکی از مراحل مهم در کشاورزی است که معمولاً در اواخر فصل پاییز انجام می‌شود، گفت: در این فصل، کشاورزان اقدام به کاشت انواع محصولات زراعی می‌کنند که معمولاً با آب و هوای سردتر و شرایط خاص پاییزی سازگار هستند.

بیشتر بخوانید

وی افزود: از جمله محصولات دیمی رایج کشت پاییزه انتظاری می‌توان به حبوباتی نظیر نخود، عدس و محصولات علوفه‌ای دیم شامل خولر، ماشک، نخودعلوفه‌ای، تریتیکاله اشاره کرد.

رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی سلطانیه عنوان کرد: در کشت انتظاری کشاورزان می‌توانند بیش‌ترین استفاده را از بارندگی و رطوبت داشته باشند، همچنین در کشت‌های انتظاری عملکرد نیز افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به برنامه مدیریت جهاد کشاورزی جهت استفاده بهینه از بارندگی‌های پاییزه ادامه داد: کشاورزان کشت‌های دیم بهاره را به اواخر پاییز سوق داده و به صورت انتظاری کشت کنند، تا از رطوبت و بارندگی به بهترین نحو ممکن استفاده شود.

خلجی با اشاره به اینکه آماده‌سازی زمین در اسفند یا فروردین ماه به خاطر شرایط اقلیمی ممکن است میسر نباشد، تصریح کرد: با توجه به بارش کم و شرایط اقلیمی استان زنجان کشت‌هایمان را به انتظاری سوق می‌دهیم تا محصولات در فصل بهار به خوبی رشد کنند.

وی ابراز کرد: شهرستان سلطانیه از قطب‌های مهم کشاورزی استان زنجان و در کنار شهرستان‌های دیگر جزو تولیدکنندگان برتر از لحاظ تولید محصولات، اجرای آبیاری تحت‌فشار و اجرای برنامه‌های کشاورزی نوین محسوب می‌شود.

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سلطانیه اذعان کرد: امید است کشاورزان با استفاده از دانش کارشناسان جهاد کشاورزی، کشت‌های انتظاری شامل حبوبات و علوفه‌های دیم را در برنامه‌های  کشت مکانیزه خود قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه سبد کودی محصولات کشت پاییزه تأمین شده است، بیان کرد: برای کشت‌های پاییزه و انتظاری، کودهای فسفاته، پتاسه و اوره توزیع شده است.

خلجی با بیان اینکه کشاورزان را ترغیب می‌کنیم تا ۸۰ درصد اوره را در فصل پاییز به هنگام کشت به همراه کود فسفات مصرف کنند، گفت: کشاورزان برای موفقیت در کشت پاییزه باید به نکات مختلفی از جمله انتخاب بذر مناسب، آماده‌سازی مطلوب بستر کشت، زمان‌بندی کاشت، مدیریت آبیاری و کنترل آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز همواره توجه داشته باشند‌.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر